pátek 3. října 2014

Starbuzz - Pirate's cave

Jeden z Nejznámějších tabáků Starbuzz, jehož název či obrázek na krabičce nedávají ani náznakem najevo, po čem by měl chutnat. Je zkrátka třeba to vyzkoušet.


Příchuť
Tabák už po otevření krabičky intenzivně voní po citrusech. Chuť dýmu je s vůní čerstvého tabáku zcela konzistentní - intenzivní citrusová chuť, dost sladká, středně kyselá a mírně svíravá. Naprosto převládá limetka a svěží citron, v pozadí je s trochou představivosti nejasně cítit další ovoce.

Konzistence
Klasický žlutý starbuzz - střední cut s minimem stonků a velké množství melasy. Tento tabák patří i v poměrech starbuzzu k těm vlhčím.

Dým
Tabák je opravdu hodně vlhký, proto může trvat trošku delší dobu, než se správně rozjede a je potřeba často posouvat uhlíky (pokud tedy nepoužíváte Kaloud Lotus či podobné vychytávky). Po roztahání tabák vytváří velké mno
žství hustého dýmu a jeho kouření je opravdovým zážitkem. Je třeba trošku hlídat teplotu - Pirate's cave nesnese skutečně intenzivní žhavení a připálení měnící chuť v něco skutečně odporného tak reálně hrozí.

Hodnocení
Chuť je vydařená, svěží a intenzivní, dým velmi kvalitní. Pro mě je tohle jeden z těch opravdu lepších tabáků starbuzz. Nejčastější námitky, které slýchám se většinou týkají až příliš intenzivní, "převoněné" chuti, osobně ovšem takový problém nepociťuji. Jediné, co opravdu nechápu, je, jak výrobci přišli na ten název a co tím měli na mysli.

Verdikt
Kvalitní tabák s dobrou příchutí, obzvlášť vhodný na léto.

Známka

8/10


Žádné komentáře:

Okomentovat